یزدفردا "رضا نکوهی-دانشجو علوم سیاسی- دانشگاه یزد:مدعیانی می پرسند:

1) چرا ما باید خود را در قالب جمهوری اسلامی حبس کنیم و این قفس (!) مانع از پیشرفت ما (غربی شدن ما) بشود؟!

2) چرا زمانی عامه مردم انقلاب کرده بودند، فقط این امکان بود که به واژه ی جمهوری اسلامی آری یا نه داده شود؟!

 3) چرا نباید جامعه سکولار یا لائیک باشد؟! و سئوالاتی از این قبیل....

 1) در جواب سئوال اولشان باید گفت:

 الف)اگر تمام فرامین اسلامی در جامعه اجرا شود، جامعه ای را شاهد خواهیم بود که هر بیننده و شنونده ای حسرتش را بخورد در حالیکه ، هم عده ای از صاحب قدرتان و هم از سوی خیل کثیری از مردم عادی جامعه نه تنها کوششی برای اسلامی شدن صورت نمی پذیرد بلکه با آن مخالفت هم می شود هر چند از وجه دیگر آن، یعنی تلاش های تبلیغاتی دشمنان داخلی و خارجی برای دین زدایی نباید غافل شویم.

 ب)علاوه بر این، از کسانیکه غرب را پیشرفته می دانند و می گویند ما باید دین را رها کرده و غربی شویم باید پرسید آیا غیر از این است که غرب فقط دنیا را آباد کرده و برای آخرت جز تیرگی بر جا نگذاشته است؟ هر چند از این آبادی دنیوی هم حداکثر 30 تا 40 درصد افراد بهره مند هستند.

 2 )در جواب سئوال دوم باید گفت:

 الف) عامه مردم در تظاهرات خود که حکم رفراندوم اصلی را داشت واژه جمهوری اسلامی را بر زبان راندند.

 ب)مردم پشت سر رهبری ایستادند که مظهر دین مداری بود و مرتب می گفت که شاه احکام اسلامی را اجرا نمی کند و اگر انقلاب پیروز شود،اسلام سرلوحه ی کارها قرار می گیرد.

 ج) از آن جهت فقط لفظ اسلامی به کار برده شد که اسلام در هر عصر،در فرهنگ مردم وجود داشت،چه در بحبوحه انقلاب، چه در زمان 50 ساله پهلوی و چه قبل از آن، پس عقلاً وقتی شرایط فراهم است تا این خواسته مردمی یعنی اجرای احکام اسلام به وقوع بپیوندد، باید تأیید نهایی که یک عمل حقوقی به نام رفراندوم است هم، توسط مردم تحت لوای جمهوری اسلامی صورت بپذیرد.

 د) مردم در رأی دادن هیچ اجباری نداشتند و اگر اکثریت به جمهوری اسلامی رأی مثبت نمی دادند قطعاً برای انتخاب نوع نظام، اقدام دیگری صورت می گرفت.

 3) در مورد سئوال سوم شان نیز باید گفت، متأسفانه در اکثر انقلاب ها فقط نخبگان عوض می شوند و در وضع زندگی عامه مردم و جامعه تغییری رخ نمی دهد. در مورد انقلاب ما هم اگر سکولاریسم انتخاب می شد، همین رویه ی انقلابات تکرار می شد چون در باطن، جامعه قبل از انقلاب سکولار و لائیک بود. رهبران انقلاب نخواستند که این امر منفی یعنی تغییر نکردن اوضاع مردم و فقط عوض شدن نخبگان به وقوع بپیوندد، بلکه خواستند با دکترین اسلامی اوضاع جامعه را بهبود بخشند که تا حدود زیادی هم موفق عمل کردند.

 برای مثال بر اساس گزارش کمیته امداد در چند سال اول پیروزی انقلاب، این نهاد با پرداخت وجوهی، چند صد نفر را که به عنوان برده در اختیار ثروتمندان بودند را آزاد کردند و ... . علاوه بر این، رهبرانی که وقوع انقلاب را سبب شدند، آیه ی 104 سوره مبارکه آل عمران را مد نظر داشتند.

این آیه می فرماید: و باید که از شما گروهی باشد که بخوانند به سوی نیکی و به کار پسندیده، فرمان دهند و منع کنند از ناپسندیده و آن گروه ایشانند رستگاران.

مدعیان جواب می دهند که همین قرآن در جایی دیگر فرموده: خداوند انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم کرده و هیچکس نمی تواند این حق الهی را از او سلب کند و یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد و همین مطلب در اصل 56 قانون اساسی هم ذکر شده است و ادامه می دهند که تفسیر صورت گرفته از آیه ی مذکور توسط اسلامیون تفسیر به رأی نام دارد.

 قطعاً هواداران نسل های قدیم وجدید ارزش های انقلاب این ایراد مدعیان را که همانا این مطلب را بیان می کند که امر به معرو ف و نهی از منکر در جامعه امروزی دیگر معنا ندارد و اینکه هر کس هر قدر توان دارد باید در جامعه سود ببرد و اگر نتوانست باید زیر پا له شود را اینگونه پاسخ می دهند که:

 اولا ،مدعیان آیه ی استعمالی شان را تفسیر به رأی کرده اند.

ثانیا کسانی که برای انقلاب جنگیده اند؛ آیه 98 سوره مبارکه ی هود را پیش روی خود قرار داده بودند.

 این آیه می فرماید: فرعون قوم خود را روز قیامت پیشوا شود، پس ایشان را به آتش بیارد و چه بد جاییست دوزخ که وارد آن شدند.

 از آن جهت رهبران این آیه را پیش روی خود قرار داده بودند که نخواستند ، حال که جریان یک حرکت را در دست گرفته اند و عده زیادی را هم با خود همراه کرده اند به سرنوشت فرعون دچار شوند چون اگر بعد از حصول انقلاب، اسلام، امر به معروف و ... را که جزء شعارهایی بود که مردم را جذب کرد، فراموش می کردند و رویه ی خاندان پهلوی را که در منافات با اسلام بود پیشه می کردند قطعاً جایگاه فرعون جایگاه آنها بود،این در حالی است که آیت ا... گلپایگانی نقل می کند امام خمینی، بنیانگذار کبیر انقلاب را ساعتی بعد از رحلت در حالت خواب در جوار پیامبر و اهل بیتش دیده است.

 از این جهت است که سکولاریسم و لائیکسیم رد و مطرود و جمهوری اسلامی پذیرفته شده است.

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا